luni, 13 decembrie 2021

Cum aplicăm certificatul digital al U.E. privind COVID la nivel intern?


În ultimele luni, un număr semnificativ de state U.E. au ales să combată pandemia de coronavirus prin introducerea de certificate digitale de vaccinare/testare/vindecare, aplicabile în aproape toate domeniile economice, sociale, culturale și chiar profesionale.
În toate cazurile, justificarea dată de autorități pentru aplicarea unor astfel de măsuri a fost reprezentată de explicația că acestea reprezintă singura modalitate prin care poate fi stopată creșterea numărului de cazuri de coronavirus.
Dat fiind caracterul deosebit de intruziv al măsurilor prilejuite de aplicarea certificatului digital COVID, considerăm oportun să le analizăm prin prisma reglementărilor comunitare din domeniu.
Conform Regulamentului (UE) 2021/953 de instituire a certificatului digital al UE privind COVID, acesta trebuie să rămână doar un instrument care să faciliteze deplasarea persoanelor în spațiul comunitar pe durata pandemiei de COVID, care să ajute la combaterea creșterii cazurilor de coronavirus și la evitarea de restricții suplimentare și în nici într-un caz să devină un mijloc de sancționare sau de condiționare în vederea exercitării unor drepturi și libertăți fundamentale.
Mai multe detalii puteți afla accesând următorul link:
https://www.juridice.ro/762062/aplicarea-certificatului-digital-al-ue-privind-covid-la-nivel-intern.html

Niciun comentariu: