luni, 6 august 2012

Revenind la A.N.R.P...Se mai poate face ceva cu privire la despăgubirile în numerar?

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2012  şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 62/2010 suspendă până în mai 2013 emiterea titlurilor de despăgubire, a titlurilor de plată, a titlurilor de conversie şi toate celelalte măsuri adiacente prevăzute de Legea nr. 247/2005. În acest context, măsurile instituite aduc persoanele îndreptăţite în imposibilitatea finalizării procedurii prevăzute de Legea nr. 247/2005 în vederea obţinerii unor măsuri reparatorii pentru bunurile imobile preluate în mod abuziv.
Este evident că această amânare (a doua din anul 2010 şi până în prezent) este în totală contradicţie cu prevederile Hotărârii C.E.D.O. pronunţate în cauza Atanasiu contra României dar şi cu dispoziţiile Constituţiei.
Deşi situaţiile justiţiabililor sunt diferite de la caz la caz, toate au un numitor comun şi anume refuzul instituţiilor implicate în procesul de retrocedare de a-şi îndeplini obligaţiile legale.
Pentru aceste motive, ne punem întrebarea dacă un demers juridic colectiv care să conteste legalitatea şi chiar constituţionalitatea actelor normative amintite mai sus, nu ar putea determina anularea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2012 şi a art.3 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 62/2010?  Noi spunem că merită încercat...

5 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt primul care semnez !!!

fischer spunea...

Sunt alaturi de dumneavoastra !!

av. Andreea Dumitrescu spunea...

Multumim pentru aprecieri! Asteptam opiniile dumneavoastra si pe adresa noastra de email sau la numarul de telefon afisat.

Unknown spunea...

Apreciez faptul ca abordati aceasta tema. Mult succes!
Ma alatur orcarei incercari de a finaliza acest proces!

av. Andreea Dumitrescu spunea...

Dina pacate termenele date de Inalta Curte de Casatie si Justiţie sunt foarte lungi. Si în speţa postată s-a trecut prin aceeaşi situaţie. S-a încercat şi o cerere de comutare a termenului, fără succes. În prezent am încercat iniţierea executării silite atât în cauza respectivă, cât şi în altele şi aşteptăm cu interes să vedem ce va urma. Mult succes!